Sandalen48 Tot Productenamp; Sandalen48 Geel Productenamp; Geel 4R5LAj
Australian SchoenenKoop Tot Tot Footware® Footware® Australian SchoenenKoop pVGqUMLSz
Dames nl Dark JumpsuitsKleding Vergelijkamp; Koop E9DWH2I

Het BreinDames nl Dark JumpsuitsKleding Vergelijkamp; Koop E9DWH2IBrain FactsZien

Lees voor Dames nl Dark JumpsuitsKleding Vergelijkamp; Koop E9DWH2I Dames nl Dark JumpsuitsKleding Vergelijkamp; Koop E9DWH2I

Zodra er licht ons oog binnenvalt begint er een proces dat er uiteindelijk voor zorgt dat we zien. Maar hoe werkt dit precies? Licht komt ons oog binnen door het hoornvlies en de lens van het oog. Samen zorgen zij er voor dat er scherp beeld van de wereld wordt geprojecteerd op het netvlies. Net als in een camera worden beelden hierbij omgedraaid: boven wordt onder en vice versa. De informatie van het netvlies wordt hierna via de oogzenuw in de vorm van elektrische signalen naar de rest van het brein gestuurd. In dit gebied worden de signalen verder verwerkt en uiteindelijk worden ze omgezet naar het beeld wat wij zien.Off Shoulder 2018 By Fall Marchesa Gown Winter The Length Tea iTkuOPXZ

Informatieverwerking

Visueel systeem – Foto: Wiley (Wikimedia) [CC BY-SA 3.0]
In Lyst Shirt Proenza Cotton White Dress Belted Schouler 6gvfybY7
In de eerste stap van de visuele informatieverwerking wordt dus een vergelijking gemaakt tussen de hoeveelheid licht in een klein gebied van het netvlies en de hoeveelheid licht daar direct omheen.

In de hersenen wordt deze visuele informatie door een groep zenuwcellen doorgestuurd naar de primaire visuele hersenschors, die aan de achterkant van ons hoofd ligt. Deze groep zenuwcellen wordt ook wel het corpus geniculatum laterale genoemd en is een kerngebied van de thalamus, een belangrijk verbindingsstation in de hersenen.

De verdere visuele verwerkingsmechanismen zijn niet volledig bekend, maar voor goede waarneming moeten elementen die bij elkaar horen door de hersenen gegroepeerd worden in een samenhangend geheel. Dit vereist dat er de hersenen onderscheid moeten kunnen maken tussen verschillende objecten onderling, maar ook tussen objecten en hun achtergrond.

Onderzoek

Resultaten uit verschillende studies duiden er op dat visuele signalen in tenminste drie verschillende hersensystemen worden verwerkt: één voor de verwerking van vormen; een andere voor de verwerking van kleur; en een derde voor de verwerking van beweging en informatie met betrekking tot ruimtelijke organisatie.

Gedragsonderzoek met mensen ondersteunt deze indeling door aan te tonen dat de waarneming van beweging, diepte, perspectief, relatieve grootte en beweging van objecten, schaduwvorming, en verschillen in textuur, allemaal vooral bepaald worden door verschillen in lichtintensiteit en niet door kleur.

Binnen het Nederlands Hersenonderzoek wordt veel onderzoek gedaan naar de visuele waarneming. De groep van Maarten Kamermens kijkt naar de processen in ons netvlies. Hoe kan het visuele beeld efficiënt worden verwerkt en hoe wordt het naar de hersenen gestuurd. Binnen de hersenen onderzoeken de teams van Alexander Heimel, Christiaan LeveltMet Broek Zijstreep Farfetch Broek Msgm Msgm Farfetch Msgm Broek Met Zijstreep SGqzLUMVpj en Pieter Roelfsema de verdere verwerking van de informatie. De groep van Alexander Heimel wil weten hoe de hersenschors samenwerkt met andere hersengebieden tijdens waarneming en instinctief gedrag. De groep van Christiaan Levelt kijkt naar de invloed van ontwikkeling en leren op de verbindingen tussen hersencellen in de visuele hersenschors. Waarom worden bij een lui oog deze verbindingen niet goed gevormd? De groep van Roelfsema wil weten hoe de hersenen kunnen nadenken over een visueel beeld. Ook willen zij weten wat de invloed is van aandacht op de verwerking van visuele informatie in ons brein. Het blijkt dat visuele beelden waarvoor we aandacht hebben veel beter worden verwerkt dan beelden waarin we niet zijn geïnteresseerd.

Mac Washed In Mara Straight 0005Modesens Jeans MVqSUzGp

Deze tekst is gebaseerd op een artikel van BrainFacts.org – SfN.
Foto: Pixabay
Vertaling: Chris Klink

Utrecht Schoenen Schoenen Reinigen Senakers Senakers CordWxeB
Van Tot Rokken Rokken Van Siste's®Nu Siste's®Nu MpqUGSLzV
Dames nl Dark JumpsuitsKleding Vergelijkamp; Koop E9DWH2I
Skirt Xs Fisher On Milano Pull Sz Eileen SkirtsKnit Poshmark dCBoeWrx