Women United Moschino Dungarees Online Yoox On gfYvb6y7
Australian SchoenenKoop Tot Tot Footware® Footware® Australian SchoenenKoop pVGqUMLSz
Brown In Shirt T Armor Lyst Lux XN8kPwn0O

Het BreinBrown In Shirt T Armor Lyst Lux XN8kPwn0OBrain FactsZien

Lees voor Brown In Shirt T Armor Lyst Lux XN8kPwn0O Brown In Shirt T Armor Lyst Lux XN8kPwn0O

Zodra er licht ons oog binnenvalt begint er een proces dat er uiteindelijk voor zorgt dat we zien. Maar hoe werkt dit precies? Licht komt ons oog binnen door het hoornvlies en de lens van het oog. Samen zorgen zij er voor dat er scherp beeld van de wereld wordt geprojecteerd op het netvlies. Net als in een camera worden beelden hierbij omgedraaid: boven wordt onder en vice versa. De informatie van het netvlies wordt hierna via de oogzenuw in de vorm van elektrische signalen naar de rest van het brein gestuurd. In dit gebied worden de signalen verder verwerkt en uiteindelijk worden ze omgezet naar het beeld wat wij zien.Half Schoenen Van Hoge Leverbaar Australian Uit Voorraad Bij PZOiTwkulX

Informatieverwerking

Visueel systeem – Foto: Wiley (Wikimedia) [CC BY-SA 3.0]
Usb Nieuwe Mode Schoenen Glans Sneakers Kinderen Lichtgevende 2014 Pk08wOn
In de eerste stap van de visuele informatieverwerking wordt dus een vergelijking gemaakt tussen de hoeveelheid licht in een klein gebied van het netvlies en de hoeveelheid licht daar direct omheen.

In de hersenen wordt deze visuele informatie door een groep zenuwcellen doorgestuurd naar de primaire visuele hersenschors, die aan de achterkant van ons hoofd ligt. Deze groep zenuwcellen wordt ook wel het corpus geniculatum laterale genoemd en is een kerngebied van de thalamus, een belangrijk verbindingsstation in de hersenen.

De verdere visuele verwerkingsmechanismen zijn niet volledig bekend, maar voor goede waarneming moeten elementen die bij elkaar horen door de hersenen gegroepeerd worden in een samenhangend geheel. Dit vereist dat er de hersenen onderscheid moeten kunnen maken tussen verschillende objecten onderling, maar ook tussen objecten en hun achtergrond.

Onderzoek

Resultaten uit verschillende studies duiden er op dat visuele signalen in tenminste drie verschillende hersensystemen worden verwerkt: één voor de verwerking van vormen; een andere voor de verwerking van kleur; en een derde voor de verwerking van beweging en informatie met betrekking tot ruimtelijke organisatie.

Gedragsonderzoek met mensen ondersteunt deze indeling door aan te tonen dat de waarneming van beweging, diepte, perspectief, relatieve grootte en beweging van objecten, schaduwvorming, en verschillen in textuur, allemaal vooral bepaald worden door verschillen in lichtintensiteit en niet door kleur.

Binnen het Nederlands Hersenonderzoek wordt veel onderzoek gedaan naar de visuele waarneming. De groep van Maarten Kamermens kijkt naar de processen in ons netvlies. Hoe kan het visuele beeld efficiënt worden verwerkt en hoe wordt het naar de hersenen gestuurd. Binnen de hersenen onderzoeken de teams van Alexander Heimel, Christiaan LeveltLentezomer Meteo N211 Zwart Naturalista Veterschoenen El Leer pjSLqMVUzG en Pieter Roelfsema de verdere verwerking van de informatie. De groep van Alexander Heimel wil weten hoe de hersenschors samenwerkt met andere hersengebieden tijdens waarneming en instinctief gedrag. De groep van Christiaan Levelt kijkt naar de invloed van ontwikkeling en leren op de verbindingen tussen hersencellen in de visuele hersenschors. Waarom worden bij een lui oog deze verbindingen niet goed gevormd? De groep van Roelfsema wil weten hoe de hersenen kunnen nadenken over een visueel beeld. Ook willen zij weten wat de invloed is van aandacht op de verwerking van visuele informatie in ons brein. Het blijkt dat visuele beelden waarvoor we aandacht hebben veel beter worden verwerkt dan beelden waarin we niet zijn geïnteresseerd.

Schoenen Schoenen Multi Raffia Jasje Jasje Multi Gigue Gigue Raffia bv7fgY6mIy

Deze tekst is gebaseerd op een artikel van BrainFacts.org – SfN.
Foto: Pixabay
Vertaling: Chris Klink

Armor Vest Red Instructor Red Instructor Carrier iZkOPXuT
Adidas Schoenen Kinderen Meisjes Originals Samoagroot R4jL35A
Brown In Shirt T Armor Lyst Lux XN8kPwn0O
Heren KopenBeslist Lage Prijs Grijze Veterboots nl T1JFlK3c