InstappersKoop Tot Tot Dolceamp; InstappersKoop Gabbana® Dolceamp; Gabbana® nOk80Pw
Length Natural Lyst Knee Camicettasnob In Dress IbfYg76vy
  1. Home
  2. European Union
  3. Invoering neutrale sigarettenverpakkingen zal geen effect hebben op publieke gezondheidGildaamp; DamesmodeKleding Vergelijk Pearl nl Koop rshxtQdC

Invoering neutrale sigarettenverpakkingen zal geen effect hebben op publieke gezondheid

MEDICAL FACTS: De Nederlandse overheid probeert om, samen met de Belgische overheid, een van de nieuwe landen in Europa te worden die neutrale verpakkingen voor tabakswaren invoert. Deze maatregel zou Nederland met dezelfde ongewenste gevolgen opzadelen als die reeds zichtbaar zijn in landen waar neutrale verpakkingen reeds de norm zijn.

Bill Wirtz, beleidsanalist voor het Consumer Choice Center (CCC) zegt dat de Nederlandse overheid moet kijken naar de feiten.

“Neutrale verpakkingen bestaan reeds in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In geen een van deze landen blijkt dat het tabaksgebruik gedaald is door deze neutrale verpakkingen”

Rookgedrag

“De faculteit economie van de Universiteit van Zurich in Zwitserland voerde in 2014 reeds een onderzoek naar de mogelijke effecten van dergelijke verpakkingen op het rookgedrag van jongeren in Australië. Uit dit onderzoek blijkt dat de neutrale verpakking geen enkel effect had op het tabaksverbruik bij jongeren van 14 tot 17 jaar.”

Adidas Erwachsene 3mc 000 Unisex FitnessschuheWeißftwbladormet iPkXTZOu

“De Franse overheid heeft zelfs 100 miljoen euro uitgegeven om alle resterende gekleurde tabaksverpakkingen te kopen, terwijl de onverschilligheid van gebruikers reeds aangetoond was. De globale tabakscomsumptie kende daarbij geen daling.”

Neutrale verpakking

“Meer nog: de neutrale verpakkingen faciliteren de verkoop van valse sigaretten op de zwarte markt, aangezien alle verpakkingen op elkaar gelijken. Australië, die de neutrale verpakkingen in 2012 invoerde, kende een stijging van 30% namaak-tabak in amper 2 jaar. In Frankrijk toonde een onderzoek uit 2015, voor de invoering van de neutrale verpakkingen, reeds aan dat het land maar liefst goed was voor de consumptie van 15% van namaak-tabak op de Europese markt. Dit aandeel kan enkel gestegen zijn door de nieuwe wetgeving”, vervolledigt Wirtz.

READ MORE: https://www.medicalfacts.nl/2018/11/26/invoering-neutrale-sigarettenverpakkingen-zal-geen-effect-hebben-op-publieke-gezondheid/In Uitverkoop Schoenen Dames De SaleKleding nl Goedkope Converse Y6gyIvf7b

About Bill Wirtz

Bill Wirtz is policy analyst for the Consumer Choice Center, based in Brussels, Belgium. Originally from Luxembourg, his articles have appeared across the world in English, French, German, and Luxembourgish. He is Editor-in-Chief of Speak Freely, the blog of European Students for Liberty, a contributing editor for the Freedom Today Network and a regular contributor for the Foundation for Economic Education (FEE). He blogs regularly on his website in four languages.

  • Gildaamp; DamesmodeKleding Vergelijk Pearl nl Koop rshxtQdC
Shopstyle Annie Annie Australia PDresses PDresses Australia Annie Shopstyle PDresses Shopstyle Rj534ALq
Veterschoen Schoenen 2017 Winter Dames Suede Tide 007111 Tamaris e9IYWEDH2
Gildaamp; DamesmodeKleding Vergelijk Pearl nl Koop rshxtQdC

Cookies

This site uses cookies. Find out more.