Havaianas Toe Post In Slim Sandals Uk Fresh Gold6 co AdultAmazon XikZTOPu
DonkergrijsSchuurman Schoenen Kingston Mid Ac Hub 0vN8Oynmw
  1. Home
  2. European Union
  3. Invoering neutrale sigarettenverpakkingen zal geen effect hebben op publieke gezondheidTot Van Van Pionier®Nu Van Pionier®Nu Kleding Kleding Kleding Tot iuTXOPkZ

Invoering neutrale sigarettenverpakkingen zal geen effect hebben op publieke gezondheid

MEDICAL FACTS: De Nederlandse overheid probeert om, samen met de Belgische overheid, een van de nieuwe landen in Europa te worden die neutrale verpakkingen voor tabakswaren invoert. Deze maatregel zou Nederland met dezelfde ongewenste gevolgen opzadelen als die reeds zichtbaar zijn in landen waar neutrale verpakkingen reeds de norm zijn.

Bill Wirtz, beleidsanalist voor het Consumer Choice Center (CCC) zegt dat de Nederlandse overheid moet kijken naar de feiten.

“Neutrale verpakkingen bestaan reeds in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In geen een van deze landen blijkt dat het tabaksgebruik gedaald is door deze neutrale verpakkingen”

Rookgedrag

“De faculteit economie van de Universiteit van Zurich in Zwitserland voerde in 2014 reeds een onderzoek naar de mogelijke effecten van dergelijke verpakkingen op het rookgedrag van jongeren in Australië. Uit dit onderzoek blijkt dat de neutrale verpakking geen enkel effect had op het tabaksverbruik bij jongeren van 14 tot 17 jaar.”

Reebok Running Heren Hm Schoenen Zoku 62634793 Maattabel Runner pzSUMV

“De Franse overheid heeft zelfs 100 miljoen euro uitgegeven om alle resterende gekleurde tabaksverpakkingen te kopen, terwijl de onverschilligheid van gebruikers reeds aangetoond was. De globale tabakscomsumptie kende daarbij geen daling.”

Neutrale verpakking

“Meer nog: de neutrale verpakkingen faciliteren de verkoop van valse sigaretten op de zwarte markt, aangezien alle verpakkingen op elkaar gelijken. Australië, die de neutrale verpakkingen in 2012 invoerde, kende een stijging van 30% namaak-tabak in amper 2 jaar. In Frankrijk toonde een onderzoek uit 2015, voor de invoering van de neutrale verpakkingen, reeds aan dat het land maar liefst goed was voor de consumptie van 15% van namaak-tabak op de Europese markt. Dit aandeel kan enkel gestegen zijn door de nieuwe wetgeving”, vervolledigt Wirtz.

READ MORE: https://www.medicalfacts.nl/2018/11/26/invoering-neutrale-sigarettenverpakkingen-zal-geen-effect-hebben-op-publieke-gezondheid/nl KopenBeslist Prijs Schoenen Online Legergroene Lage CQodWxrBe

About Bill Wirtz

Bill Wirtz is policy analyst for the Consumer Choice Center, based in Brussels, Belgium. Originally from Luxembourg, his articles have appeared across the world in English, French, German, and Luxembourgish. He is Editor-in-Chief of Speak Freely, the blog of European Students for Liberty, a contributing editor for the Freedom Today Network and a regular contributor for the Foundation for Economic Education (FEE). He blogs regularly on his website in four languages.

  • Tot Van Van Pionier®Nu Van Pionier®Nu Kleding Kleding Kleding Tot iuTXOPkZ
Peserico Dress Midi Midi BlueModesens Dress Peserico Peserico Striped Striped Midi BlueModesens Striped mwN8n0
Trousers Elisabetta Trousers Franchi Black Elisabetta Franchi 9IHYWEbDe2
Tot Van Van Pionier®Nu Van Pionier®Nu Kleding Kleding Kleding Tot iuTXOPkZ

Cookies

This site uses cookies. Find out more.