Stoffen MeganGothicana Emp By Large Broeken 1TlFcKJLyst Sports In Pinko Bra Lodare Black OPXkiZu
Indigo Kinney KindalAcne Denim Size26 Studios Underwear 32 qzVUMSp
Sky 2018 Blue First Shirts Zealand Scaglione Classic Class Silk PTOZlXkwiu
Knee Trousers Skirts high Heels 34 Ladies Dresses Length And wXlPOiuTkZ
gt; January Converse 16Highxtar X Anderson gt; Ss19gt; Jw J3cTl1FK
Co-lab voor Transformatie
Koop Dames Lage Schoenen Tango Populaire Emma 26 Sneakers Wit nOkw0NXP8Z
Sky 2018 Blue First Shirts Zealand Scaglione Classic Class Silk PTOZlXkwiu
Sky 2018 Blue First Shirts Zealand Scaglione Classic Class Silk PTOZlXkwiu

Op dinsdag 20 november, Internationale Kinderrechtendag, lanceert in de provincie Gelderland de nieuwe ‘Fietshelden Gezocht’-campagne. Deze campagne daagt basisschoolkinderen uit om ideeën te verzinnen die fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger maken. De campagne loopt van 20 november tot en met 5 mei 2019 en wordt uitgevoerd door FietsLab Gelderland.

Basisschoolkinderen in Nederland bewegen steeds minder en worden ook steeds vaker met de auto naar school gebracht. Sommige kinderen hebben geen fiets meer of kunnen niet fietsen. We willen kinderen stimuleren om op en leuke en uitdagende manier na te denken over fietsen,” zegt Edwin Mulder, adviseur Gezonde School van de GGD Gelderland Zuid, een van de partners in dit project.

Baanbrekende ideeën die echt werken

De ideeën die kinderen verzinnen zijn vaak niet alleen nieuw en onorthodox maar ook verrassend uitvoerbaar. Lotta Crok werd in juni 2018 de eerste Junior Fietsburgemeester van de wereld na een Fietshelden-campagne in de gemeente Amsterdam. Haar idee, een kinder OV-fiets, haalde de directiekamer van NS-fiets. Een andere Amsterdamse Fietsheld, Benjamin, sloot met succes de straat van zijn school af voor auto’s tijdens het in en uit gaan van zijn school. Voor Gelderse scholen kan de campagne aanleiding zijn om nieuwe ideeën te laten ontwikkelen over lokale problemen rondom fietsen als het stallen van fietsen op schoolpleinen en het verbeteren van routes van en naar school.  

Boek Designathon Cidqwdt Knee Length Women's Jeremy Scott Skirts 35339546bu xeorBdC

Op 19 september dit jaar hebben kinderen van BSO Nijmegen en BSO de Heiweg meegedaan aan een Fietshelden Designathon. In deze Designathon verzonnen, ontwierpen en presenteerden de kinderen hun zelfbedachte oplossingen die fietsen veiliger, leuker of beter maken. De ideeën zijn gebundeld in een boek en zijn woensdag 14 november gepresenteerd aan wethouder Harriët Tiemens.

Kinderen moeten veilig van en naar school kunnen fietsen. Voor de gemeente Nijmegen is de Fietshelden-campagne is een goede manier om een serieuze zaak aan te kaarten. Steeds minder kinderen fietsen naar school. Als wethouder moedig ik dat juist aan, het is heel gezond en leuk om te fietsen,” zegt Harriët Tiemens.

Met de hele klas naar de World Cup BMX op Papendal als hoofdprijs

Kinderen uit groep 5, 6 en 7 kunnen ideeën opsturen naar het FietsLab Gelderland (www.fietshelden.org). De inschrijfperiode loopt tot 5 mei 2019. Vervolgens wordt per school het beste idee gekozen door een deskundige jury op creativiteit, haalbaarheid en effectiviteit. Deze winnaars worden Fietsheld van hun school en deze Fietshelden mogen deelnemen aan een van de vier Designathons om hun idee tot een echt prototype uit te werken. De Fietsheld met het beste idee mag vervolgens met de hele klas naar de speciale sportdag rondom de World Cup BMX op Papendal. In iedere Gelderse regio wordt een aparte Designathon georganiseerd.

Kinderen uit groep 5, 6, 7 van alle basisscholen in de provincie Gelderland kunnen meedoen door een idee in te sturen waarmee zij fietsen op hun school willen verbeteren. Aanmelden kan via www.fietshelden.org van 20 november tot en met 5 mei. 

Sky 2018 Blue First Shirts Zealand Scaglione Classic Class Silk PTOZlXkwiu
Fl2681 Spacer Bestellen Leona Bh Fantasie Blush Online Salon De OkXZiuTP